ششمین کنفرانس پیشرفتهای
اخیر در مهندسی راه آهن
18 و 19 خرداد 1398

:: نشست تخصصی تاریخ راه آهن ایران ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۲/۱۶ |
برگزاری نشست تخصصی تاریخ راه آهن ایران

به مناسبت سالروز افتتاح خط ریلی تهران-‌‌ مشهد در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ مراسمی تحت عنوان «نشست تخصصی تاریخ راه آهن ایران» واقع در آمفی تئاتر دانشکده راه ‌آهن برگزار گردید.در این برنامه جناب آقای خسرو معتضد محقق و تاریخدان برجسته‌ی کشور به دعوت جناب آقای دکتر باقری عضو محترم هیات علمی و مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی حمل و نقل و لجستیک دانشکده مهندسی راه آهن، به عنوان سخنران اصلی و حضور داشتند.
مراسم با پخش کلیپ های جذابی در رابطه با تاریخ راه آهن ایران آغاز شد.در ادامه جناب آقای دکتر باقری ضمن خوش آمد گویی به میهمانان بر ضرورت توجه به این نکته که در هر حوزه آگاهی و مطالعه تاریخ مربوط به همان حوزه می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد پرداختند و همچنین ابراز امیدواری کردند در آینده ای نزدیک با همکاری اعضای محترم هیات علمی دانشکده درسی ۲ واحدی با عنوان تاریخ راه آهن تعریف شود.
در بخش بعدی مراسم جناب آقای معتضد ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری چنین مراسم هایی به اهمیت رشته مهندسی راه آهن پرداختند و ابراز داشتند تاریخ راه آهن یکی از جذاب ترین و شیرین ترین موضوعات تاریخی ایران می باشد و  تعبیر «قصه‌ی راه آهن» را در مورد آن به کار بردند؛همچنین ایشان یکی از ضعف های کشورهای شرقی را کم اطلاعی از گذشته‌ی خود دانستند. در ادامه با ذکر مقدمه ای مختصر و معرفی کتابی در مورد تاریخ 20 ساله راه آهن ایران که در سال 1326 چاپ شده است، رسما سخنان خود را در مورد شرح تاریخ راه آهن ایران آغاز نمودند.ایشان طی صحبت های خود ضمن شرح و بررسی دقیق تاریخچه راه آهن ایران از طرح ریزی تا احداث و بهره برداری و مسائل سیاسی مرتبط با آن، به سوالات و ابهاماتی نظیر اینکه

• چرا راه آهن ایران شرق به غرب کشیده نشد؟
  •  آیا انگلیس ها و روس ها طرح راه آهن ایران را ریختند؟
  • نقش راه آهن ایران در پیروزی متفقین چه بود؟
  • راه آهن رشت پس از ۱۳۴ سال!
پاسخ دادند؛ ایشان سخنان خود را با پرداختن به ضرورت احداث موزه‌ی راه آهن در ایران و توجه بیش از پیش به تولید و جمع آوری محتوای تاریخ راه آهن، خاتمه دادند.در انتهای مراسم نیز پرسش و پاسخ مختصری با مشارکت دانشجویان در مورد عناوین مطرح شده در مراسم انجام گردید.

دفعات مشاهده: 409 بار   |   دفعات چاپ: 26 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

Persian site map - English site map - Created in 0.46 seconds with 70 queries by YEKTAWEB 3960